Wat was het een fantastische dag gisteren.

Lopend richting de kliniek werden wij tegemoet gelopen door een stoet van mensen met kleurige kleding en trommels. De mensen dansten en hadden een grote lach op hun gezicht. We bleven even staan en genoten van dit prachtige ontvangst. Vervolgens liepen wij samen met de stoet naar de kliniek.

Bij de kliniek aangekomen, waar heel veel mensen ons stonden op te wachten, werden wij begeleid naar de stoelen en bankjes die onder de mango tree waren klaar gezet. Na even in de schaduw van de mango tree te hebben gezeten kwam het dorpshoofd en was het moment daar…..

De eerste steen van de fundering moest gelegd gaan worden. Samen liepen we naar de plek waar de staff quarter moet gaan komen.

Ik was aangenaam verrast over alle voorbereidingen die al waren getroffen.

Nadat ik de eerste steen had gelegd werd er geklapt. Ik keek om mij heen en zag allemaal lachende mensen die foto’s en filmpjes aan het maken waren. Dit deed mij nog meer beseffen dat het zo belangrijk is dat dit gebouw er gaat komen. Hoe bijzonder ik mij toen voelde kan ik bijna niet omschrijven. Volgens mij straalde ik zo dat ik bijna licht zou geven in het donker en dat terwijl ik behoorlijk moe was.

Na het officiƫle gedeelte werd er muziek gemaakt en gedanst. Uiteraard moesten ook wij een dansje maken waar de inwoners erg van genoten. Tja die stijve blanke Nederlanders zien dansen is natuurlijk ook erg lachwekkend.

Na zo’n 2 uurtjes was het (helaas) voorbij. We liepen terug langs de plek waar het staff quarter komt en zagen dat er in het korte tijdsbestek al veel was gedaan. Zo mooi om te zien hoe al die vrijwilligers samenwerken om dit gebouw te bouwen en hoe men deze dag echt samen beleefd.

Hier kunnen wij wat van leren.

Tja en dan is het tijd om afscheid te nemen. Niet mijn meest favoriete ding maar het is niet anders. Even verdwijnt de lach maar al snel komt ie terug. Ik (maar ook de mensen in Jambur) weet dat dit afscheid geen definitief afscheid is. Ik kom terug en hoe gaaf zou het zijn dat ik voor die tijd al het geld voor de staff quarter bij elkaar heb zodat het afgebouwd kan worden. Met wat hulp van jullie moet dat mogelijk zijn want er is nu al meer dan 1/3 van het totaalbedrag.

Wil jij de kliniek ook helpen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.

Categorieƫn: 4 November 2018Update

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *