Regelmatig verstuur ik spullen naar Gambia en af en toe krijg ik de vraag hoe dit in zijn werk gaat. Vandaar dat ik heb besloten om hier wat informatie over te geven.

Als ik spullen ontvang bekijk ik deze zorgvuldig. Kapotte of vieze spullen verstuur ik namelijk niet. Als ik voldoende spullen heb dan moeten er bananendozen gaan komen. Ik heb het geluk dat mijn lieve zwager Marc in een supermarkt werkt en dus vaak dozen voor mij achteruit houdt. Het inpakken kan beginnen. Als dit is gedaan en de afzender op de doos staat, meld ik de dozen aan via de website van Stichting Bennie Helpt Gambia.

Stichting Bennie Helpt Gambia in Coevorden heeft diverse projecten in Gambia en hebben bijna iedere maand een container welke op een schip naar Gambia gaat. In de container versturen zij spullen voor hun eigen projecten maar tevens bieden zij anderen ook de mogelijkheid om tegen een vergoeding van € 7,25 per doos spullen te versturen.

Ik kom graag in Coevorden. De koffie staat er altijd klaar en er heerst een gezellige sfeer. Daarnaast is Gambia vaak het onderwerp van gesprek. Ik kan dan ook niet even snel spullen brengen en weer weg, hahaha.

Als de spullen in Coevorden zijn begint het wachten. Meestal kunnen ze mij wel ongeveer vertellen wanneer de spullen geladen gaan worden. Als de spullen geladen zijn en de naam van het schip bekend is wordt ik hierover geïnformeerd en kan ik het schip volgen. Soms doet een schip er 4 weken over maar 6 weken komt ook voor. Het is volledig afhankelijk welke route het schip aflegt. Bij aankomst in Banjul (Gambia) komt het regelmatig voor dat de container niet meteen uitgeladen kan worden, geduld…

Na het uitladen gaan de spullen naar de loods van Bennie Helpt Gambia. Ik krijg dan bericht wanneer alles daar is en kan dan de mensen voor wie de spullen zijn informeren. Zij kunnen de spullen afhalen bij de loods.

Alle spullen die ik tot nu heb verstuurd zijn goed bij de mensen aangekomen. Regelmatig zie ik spullen of kleding die ik heb gestuurd weer terug tijdens mijn bezoeken. Een vriendin van mij die een keer mee was in Gambia was helemaal verrast toen ze haar shirtje in de waslijn zag hangen en iemand met een blouse van haar man zag rond lopen. Kortom, de spullen komen echt in Gambia terecht!!

Ik ben enorm blij met de mogelijkheid via Bennie Helpt Gambia. Het is voor mij de beste en goedkoopste manier van spullen versturen. De kosten voor het versturen van de dozen neem ik altijd voor eigen rekening (donaties gaan allemaal naar de bouw van de 24-uurs kliniek), tenzij mensen er echt op staan een vergoeding te geven voor het versturen.

Heb jij thuis nette, goede kleding of schoenen die je niet meer aanhebt? Of heb je nog werkende huishoudapparatuur of telefoons die stof liggen te happen? Ik ontvang het graag. Ook medicijnen en verzorgingsartikelen zijn altijd welkom. Je kan de spullen afgeven bij Het Punt in Vroomshoop of bij mij thuis, maar uiteraard wil ik ze ook bij je ophalen. En als ik de spullen heb zullen ze dus de weg afleggen zoals ik hierboven heb beschreven en wie weet kom je ze zelf ooit in Gambia tegen. Hoe leuk zou dat zijn!

Categorieën: Update

Marion

Marion is de drijvende kracht achter dit project. Zij onderhoudt de contacten ter plaatse, houd de financiële administratie bij en zorgt dat het geld en de goederen in Gambia aankomen.