Hier weer even een update over de stand van zaken met betrekking tot de bouw van het gebouw waardoor de Health Centre in Jambur een 24-uurs kliniek kan worden.

Het gaat niet snel, maar toch gaan we nog steeds vooruit. Allereerst heb ik een aantal fantastische donaties ontvangen waardoor het eindbedrag van € 9300 – € 9500 steeds dichterbij komt. Het totaal dat nu is gedoneerd is € 6984,10 en hiervan is € 3700,- reeds gebruikt voor de bouw. Mijn ouders vertrekken binnenkort naar Gambia en zullen dan € 1000,- meenemen om aan mijn contactpersoon te overhandigen. Hiermee kunnen er weer wat stappen in de bouw worden gezet.

Ondanks dat ik de mensen van de kliniek en mijn contactpersoon betreffende de bouw al heel lang ken, verloopt zo’n bouwproces soms best lastig. Ik merk dat ze het soms moeilijk vinden om hulp te vragen. Zo kan het gebeuren dat ik een tijdje niks van ze hoor. Als ik dan na een poosje contact opneem en om een update vraag omdat ik al verwacht dat het geld bijna op moet zijn, pas dan vertellen ze dat ze al even niet meer verder kunnen omdat het geld op is. Zo zonde van de tijd en soms onbegrijpelijk. De Nederlandse mentaliteit is om alles te plannen, op tijd te schakelen en iets zo snel mogelijk proberen af te ronden, maar ja zo werkt het niet helemaal in Afrika 🙂

Wat zou het gaaf (en goed zijn) wanneer ik zelf voor een langere tijd in Gambia zou zijn en alles ter plaatse kon regelen. Dan zou het waarschijnlijk zoveel sneller gaan. Helaas zit ik hier gewoon in de wind en regen in Nederland en moet ik gewoon iets meer geduld hebben.

Ik kan niet wachten wanneer alles klaar is en de kliniek echt in gebruik genomen kan worden. Niet dat ik dan achterover kan gaan leunen, want ook na de afronding van de bouw is het nog een flinke uitdaging om de kliniek aan de gang te krijgen en daarna in bedrijf te houden. Maar het gaat (mede dankzij alle hulp en donaties van zoveel lieve mensen) gebeuren, daar heb ik alle vertrouwen in. Mijn wens voor het mooie dorp Jambur gaat uitkomen! Inshallah!

Categorieën: Update

Marion

Marion is de drijvende kracht achter dit project. Zij onderhoudt de contacten ter plaatse, houd de financiële administratie bij en zorgt dat het geld en de goederen in Gambia aankomen.