Hadden we enkele maanden geleden nog nooit van het coronavirus gehoord, nu lijkt het kloten virus bijna heel de wereld in zijn greep te hebben.

Angst en onzekerheid is waar heel veel mensen nu mee moeten leven. Verschrikkelijk…
We kunnen niks anders dan de maatregelen in acht nemen, elkaar blijven steunen en erop hopen dat deze ellende snel voorbij zal gaan.

In deze tijden besef ik mij ook even weer hoe blij ik moet zijn dat ik in Nederland ben geboren. Een land met goede gezondheidszorg en een overheid die alles op alles zet om het land in deze nare situatie zo goed als mogelijk overeind te houden. Desondanks lopen wij hier tegen problemen aan. Denk aan te weinig personeel in de zorg, een te kort aan mondkapjes en lege schappen in supermarkten.

Ik durf er dan ook niet aan te denken wat er gaat gebeuren als dit virus in mijn tweede thuis uit gaat breken….

Gambianen zijn bang voor corona, maar laten zich niet snel uit het veld slaan. Ze zijn trots en zorgen goed voor elkaar. Toch blijft het een derdewereld land waar ze te maken hebben met slechte gezondheidszorg, weinig goede voorzieningen en hulp vanuit de overheid kunnen ze wel vergeten.

Mijn ouders, lieve vriend en nog een aantal anderen die voor mij dierbaar zijn, zijn op dit moment in Gambia. Het maakt mij onrustig.
Gelukkig komen mijn ouders al snel terug, maar de anderen moeten daar achterblijven. En wat als…..?

Hoe graag ik nu ook in Gambia zou willen zijn, ik weet dat ik blij moet zijn dat ik nu niet kan gaan.

Dit alles geeft mij nog meer motivatie om mijn project in Jambur zo snel als mogelijk af te ronden.

Mijn ouders zijn afgelopen week naar Jambur geweest en hebben ook een bezoek gebracht aan de kliniek. De bouw gaat langzaam (zie foto’s), maar wat werd ik er blij van om toch weer een (groot) verschil te zien!!

Ik had mijn ouders geld meegegeven (donaties) en dit hebben ze aan mijn contactpersoon Momodou overhandigt. Hiermee kunnen ze voorlopig weer even vooruit.

De bouw kan mij vooral nu niet snel genoeg gaan. Ik wil de mensen in Jambur zo graag deze basisvoorziening geven waardoor de gezondheidszorg in dat mooie dorp beter zal worden. Het coronavirus heeft mij extra doen beseffen hoe belangrijk dit is. Dus ik zal alles op alles zetten om dit project af te ronden.

Hopelijk willen jullie mij helpen…doneren kan nog steeds via deze website. En als jullie leuke ideeën voor acties hebben, laat het mij weten. Samen zijn wij zoveel sterker!!

Categorieën: Update

Marion

Marion is de drijvende kracht achter dit project. Zij onderhoudt de contacten ter plaatse, houd de financiële administratie bij en zorgt dat het geld en de goederen in Gambia aankomen.