Regelmatig is er contact met Gambia over mijn project, maar helaas kreeg ik de laatste tijd vaak het bericht dat de bouw nog steeds stil lag. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik gisteren bericht kreeg dat men volop bezig is. De video en foto’s welke kort daarna volgden bewezen dit.

Mijn contactpersoon heeft een drukke baan maar heeft deze week tijd vrij weten te maken om volledig bezig te zijn met mijn project en dit heeft dus meteen resultaat. Er is riolering voor de drie toiletten gelegd, de vloeren aan de achterzijde zijn gestort en men is bezig met het afronden van de badkamers. De volgende (bouw)stappen die gezet moeten worden zijn: badkamers afmaken (tegels en stucwerk), toiletten installeren, schilderwerk, dak boven de achterzijde. Het doel is om dit alles deze week voor tenminste 75 % af te ronden. Een enorm streven, maar als alle vrijwilligers de gehele week blijven komen moet het lukken.

Vandaag is er weer geld richting Gambia gegaan, zodat dit in ieder geval niet de reden kan zijn waarom het doel niet gehaald kan worden.

Als bovenstaande afgerond is dan kan er begonnen worden met de volgende fase: de inrichting. Beetje bij beetje komt er dan toch echt een einde aan deze bouw, een fantastische gevoel. Nu maar hopen dat het andere gebouw waarover ik eerder schreef ook weer vooruitgang gaat boeken. Zo niet, dan moet ik mij maar eens gaan beraden of en wat ik daarvoor zou kunnen doen. Want hoe dan ook, Jambur moet gewoon echt de 24-uurs kliniek gaan krijgen en vrouwen moeten hier in de nabije toekomst kunnen gaan bevallen. I go for it and dont give up!

Categorieƫn: Update

Marion

Marion is de drijvende kracht achter dit project. Zij onderhoudt de contacten ter plaatse, houd de financiƫle administratie bij en zorgt dat het geld en de goederen in Gambia aankomen.