Na ruim een jaar was ik eindelijk weer in Gambia. Deze reis was om meerdere redenen erg bijzonder en speciaal. Allereerst was het de eerste reis met onze lieve dochter Sarah en daarnaast zijn mijn partner en ik tijdens deze reis op de lokale Gambiaanse manier getrouwd waarvan ook mijn familie getuige mocht zijn.

Uiteraard hebben we tijd vrij gemaakt om naar Jambur te gaan en de kliniek te bezoeken. Geweldig dat mijn hele familie en natuurlijk Sarah dit keer met mij mee konden gaan. Het was erg fijn om weer in Jambur te zijn, het voelt toch iedere keer weer erg vertrouwd. Tijdens dit bezoek heb ik kennis kunnen maken met de nieuwe arts: Naffie, waarover later meer.

We hebben met eigen ogen kunnen zien dat er echt wat gebeurd in de kliniek. Zo was ik erg blij te zien dat er weer gebouwd wordt aan het (grote) gebouw waar uiteindelijk de bevallingen maar ook kleine ingrepen etc. plaats moeten gaan vinden. Dit gebouw is namelijk nodig om mijn project te laten slagen. En heel grappig om in het kantoor van de arts (tevens spreekruimte) foto’s van mij te zien waarvan natuurlijk een foto gemaakt moest worden 🙂

Categorieën: Update

Marion

Marion is de drijvende kracht achter dit project. Zij onderhoudt de contacten ter plaatse, houd de financiële administratie bij en zorgt dat het geld en de goederen in Gambia aankomen.